Alberto Perlman – de baas van Zumba Fitness

alberto perlman zumba fitness headquarter office

Alberto Perlman
CEO, Zumba Fitness LLC, Hollywood, Fla.
Leeftijd 33 jaar
Favoriete activiteiten “Barney” kijken met zijn zoontje van bijna 2
Pas Gelezen “The next 100 Years” door George Friedman

Alberto Perlman is geboren voor zakendoen

De overgrootvader van Albert Perlman verhuisde van Jerusalem naar Colombia op zijn 20e omdat hij gehoord had dat er daar zakelijke kansen lagen.

Toen ik ongeveer 6 was, zegt Alberto Perlman, had ik een horloge met een spelletje erop. In de weekenden leende ik dat horloge uit aan een klasgenoot en hij gaf me in ruil daarvoor geld. Er kwam een weekend waarin mijn moeder me vroeg waar mijn horloge was. Toen ik het haar vertelde belde ze de moeder van de jongen en liet me alle geld teruggeven. Mijn vader was trots, hij vertelde me dat ik verhuur had uitgevonden.

Het was een gevaarlijke tijd in het Colombia van de jaren 80, Zegt Alberto Perlman. Iedere keer als de regering achter de drugdealers aanging sloegen ze terug en bombardeerden overheidsgebouwen en openbare ruimten. We hoorden de geluiden op school Mijn vader was eigenaar van een fabriek die leren producten maakte en toen ik 9 was waren we blij zes maanden in de VS te wonen terwijl hij een distributiecentrum in Florida opzette.

In 1994 keerde ik terug naar de VS en in 1998 studeerde ik af aan Babson College in Massachusetts met een B.A. in financiële en informatiesystemen. Ik werkte een tijdje als adviseur, call centers analyserend voor een bank om de effectiviteit van hun TV reclame vast te stellen. Het was saai werk, maar ik leerde over direct response marketing, wat me later van pas zou komen.

Toen ik voor wat familiebezoeken naar huis ging, bleef mijn moeder doorgaan over een fitness les die ze nam bij Alberto Perez, door iedereen Beto genoemd. Een les die draaide om een dansroutine op Latin en internationale muziek.

In 1999 ontwikkelde ik een zakelijke conferentie, Latin Venture genaamd, met een partner, waar Latijns-Amerikaanse zakenlieden hun plannen presenteerden. Ik kreeg bedrijven als IBM en Telefonica zover de conferentie te sponsoren en ik boekte een aantal kapitaalverstrekkers als sprekers en panelleden. We hielden het congres in Miami.

Niet lang daarna richtten 3 partners en ik Spydre Labs op, een business incubator voor Latijns-Amerikaanse ondernemers met ideeën voor internetbedrijven. We brachten meerdere miljoenen samen en investeerden in de bedrijven die we hielpen opstarten, zegt Alberto Perlman.

Toen barstte de technologie bubbel, geld werd een probleem en ik moest iedereen ontslaan. Ik besloot terug te geven wat er nog over was van het geld van de investeerders omdat mijn vader me altijd geleerd heeft dat als je eerlijk en respectvol bent, het in tienvoud naar je terugkomt, zegt Alberto Perlman

Tegen die tijd waren mijn ouders naar Miami verhuisd, en ik had die avond bij ze gegeten. Mijn moeder stelde voor dat ik met Beto ging praten over het opzetten van een bedrijf gerelateerd aan zijn fitness routine. Hij was ook naar Florida verhuisd en gaf daar fitness lessen.

We ontmoetten elkaar en ontdekten dat we beiden geen cent te makken hadden. We besloten toch samen een bedrijf te beginnen en ik vroeg Alberto Aghion, een van mijn beste vrienden sinds onze kindertijd, om mee te doen. We wilden fitness video’s voor thuis direct aan consumenten verkopen. Dus op een avond verbouwden we het strand een beetje en lieten we een les opnemen. We zochten naar partners om video’s te produceren die we op TV konden verkopen, zegt Alberto Perlman.

In combinatie met een infomercial op TV, introduceerden deze video’s ons concept bij het publiek. En toen mensen belden om te worden getraind als instructeurs, kwam het bedrijf van de grond. Zumba Fitness wordt nu op zo’n 50000 locaties in 75 landen gegeven. Dit jaar brengen we een game voor de Nintendo Wii, Xbox en PlayStation op de markt.

Ik heb geleerd dat als je een risico niet neemt, dat op zichzelf een risico is. Ik heb ook geleerd dat je klanten je baas zijn. Onze belangrijkste klanten zijn onze instructeurs, die voor training betalen. Ze hebben hun eigen community op onze site en ik luister zorgvuldig als ze me vertellen wat we in de toekomst moeten doen.


bron: The New York Times – 22 may 2010 – Patricia R. Olsen.