Beto’s Tribuut aan zijn moeder Maria Perez

Beto's tribuut aan zijn moeder maria perez zumba fitness

Beto’s tribuut aan zijn moeder. Mijn moeder is een zeer bescheiden en diep religieus persoon. Ze heeft zoveel voor me opgegeven toen ik opgroeide maar ze accepteert maar zelden de luxe die ik haar nu probeer te geven. Moeder leeft graag eenvoudig en zonder publieke aandacht. Dus al heeft ze altijd geweten hoe veel ik van dansen houd, ik denk niet dat ze echt begreep wat we bereikt hebben met Zumba Fitness totdat ik haar naar Orlando bracht voor de Zumba Instructor Convention.

zumba maria del carmen perez

Vier jaar geleden bij de eerste conventie werd ik op video vastgelegd terwijl ik zei: “Mam, dit is voor jou” vlak voordat ik het podium opliep. Ze was toen terug in Colombia en ik miste haar erg.

Bij de conventie een jaar later, voor duizenden mensen, stopte ik de muziek. “Dit is een heel persoonlijk moment voor mij,” zei ik. “Als je met me mee wilt doen, vouw dan je handen.” Ik boog mijn hoofd en zei: “God, het enige wat ik volgend jaar wil is mijn moeder hierheen brengen.” Twee weken later werd haar visum geaccepteerd.

De volgende zomer kwam mijn moeder naar Orlando voor de conventie, maar ze had meer aan haar hoofd dan de grootste fitnessbijeenkomst ter wereld. Ze maakte zich druk over mijn redding.

“Je gaat niet naar de tempel,” zei ze tegen me, bezorgd kijkend. Ik vertelde haar zo voorzichtig als ik kon: “Mam, ik heb een persoonlijk gesprek met God, iedere ochtend als ik dank zeg voor alles wat ik heb. Er zijn mensen die naar de kerk gaan, voor anderen bidden, geld doneren, maar ze krijgen nooit de kans die ik gekregen heb om mensen direct te helpen. Als je naar de conventie komt zie je de beste manier die ik ken om mijn geloof uit te drukken.”

Dus ik nam haar mee naar de conventie en ze was zo verlegen. Mensen kwamen met tranen in hun ogen naar haar toe en deelden hun Zumba ervaringen. Vertelden hoe ze blijer en gezonder waren, nieuwe vriendschappen sloten, herstelden van ziekte. Het was zo ontroerend.

zumba maria del carmen perez orlando

Toen liet ik mijn beste vriend, terwijl ik met mijn crew danste, haar naar een plek onder het podium brengen. Ze realiseerde zich pas dat ze op een hydraulisch platform stond toen het haar op het podium tilde onder een daverend applaus van duizenden Zumba liefhebbers. Velen van hen waren er bij, een jaar eerder, toen ik bad om haar naar de VS te brengen. We werden beiden overmand door emoties toen ik haar aan het publiek voorstelde. En terwijl er luid gejuicht werd, keek ze me aan en zei zachtjes: “Nu begrijp ik het.”

 

 

bron : Beto’s tribuut aan zijn moeder – ZLife magazine 2011 Beto’s Tribute to his mom