michelle obama zumba oostende

Michelle Obama en Zumba fitness en obesitas

De Amerikaanse first lady Michelle Obama nam samen met Mario Lopez deel aan een Zumba-les, tijdens haar om haar ‘Let’s Move’-campagne te promoten. Michelle Obama hoopt zo een nieuwe norm te kunnen creëren voor schoolkinderen. Door reclamecampagnes voor junk food uit voetbalpleinen en scholen te bannen en fruit en groenten te promoten, wil ze komaf maken met overgewicht bij Amerikaanse jongeren.

Zumba uitproberen

Elke woensdag is een Zumba fitness les en een Zumba Gold les en tijdens de schoolvakanties ook een Zumba Kids en Zumba Kids jr les in Vayamundo De Kinkhoorn en Ravelingen te Oostende. Twijfel je of het iets voor jou is? Je hoeft geen danser te zijn. Ga gewoon in op de muziek en have fun ! Probeer het en je gaat er geen spijt van hebben :). Het enige wat we je vragen is om een mailtje te sturen met de gewenste datum zodat wij een plek voor je kunnen reserveren. Na ontvangst van je aanvraag ontvang je een bevestiging per email.

Michelle Obama voert strijd tegen obesitas op

De Amerikaanse first lady Michelle Obama kondigt een reeks maatregelen aan waarmee ze de etikettering van voedselproducten wil aanpassen. Doel is de Amerikanen te helpen gezondere keuzes te maken en de strijd op te voeren tegen obesitas. Die ziekte treft in de Verenigde Staten een derde van de volwassenen.

“Onze belangrijkste richtlijn is heel eenvoudig: we willen dat jullie als ouders en consumenten de supermarkt kunnen binnengaan, een product uit de rekken nemen en weten of het goed is voor jullie gezin”, stelt Obama in een mededeling.

Het nieuwe etiketteringssysteem van het Agentschap voor voedselproducten en geneesmiddelen dat de voedingswaarde van ongeveer 700.000 producten beschrijft, is sinds de invoering in 1994 slechts eenmaal aangepast. Bedoeling is dat ook de laatste wetenschappelijke informatie over het verband tussen voeding en chronische zoekten als obesitas en cardiovasculaire aandoeningen mee in rekening wordt genomen.

Zo zou een nieuwe lijn meer details geven over de toegevoegde suikers. Ook zou de nieuwe aanduiding komaf maken met de voorbijgestreefde beschrijving van voedselporties en calorieën, om beter de werkelijk verbruikte hoeveelheden aan te duiden. De etiketten zullen ook op een manier worden ontworpen dat ze sleutelinformatie beter aanduiden.

Sinds haar echtgenoot naar het Witte Huis verhuisde, heeft Michelle Obama van de strijd tegen obesitas haar stokpaardje gemaakt.