menu close menu

Ramping – Ramp it Up or Shake it Down with Zumba fitness

Fit voor de zomer je kan kiezen tussen Ramping of Zumba fitness

NEW YORK – “Ramping of Zumba”. Als je in vorm wilt raken voor de zomer, ben je net op tijd voor “Ramp it Up or Shake it Down”.

Ramping, een nieuwe oefening en Zumba fitness, een combinatie van Latin dans en aerobics, zijn de nieuwste work-outs voor wie vooroploopt in fitness.

“Ramping lijkt voor iedereen geschikt. En het geeft een beetje meer resultaat aan de achterzijde dan (step)aerobics,” zegt Carol Scott, eigenaresse van ECA World Fitness, dat een grote jaarlijkse conferentie over fitness sponsort. “Wat Zumba betreft, we zijn er gek op! Het brengt het plezier terug in aerobics met lage impact.”

Zumba, een pikante mix van Flamenco, tango, salsa, hip-hop, calypso en buikdansen, werd door Alberto “Beto” Perez uitgevonden, die zijn carrière begon als kleine jongen in Colombia, dansend op straathoeken voor wat kleingeld. Dit groeide al snel uit tot een carrière in fitness en dans (hij maakte bijv. een choreografie voor Shakira), en uiteindelijk tot Zumba.

Het is de volgende Tae Bo,” zegt adjunct-directeur Alberto Aghion van Zumba Productions, verwijzend naar de wegebbende gekte rondom de work-out die om vechtsport draaide.

Zumba, een Colombiaanse uitdrukking die betekent: “snel bewegen en plezier hebben” brengt Latin ritmes naar grote fitness ketens als Lucille Roberts. En bij het onofficiële ECA debuut vorige maand (de les werd gegeven door iemand die beweert Beto opgeleid te hebben), was Zumba enorm populair, aldus Scott.

“Ik ben ouderwets en gek op cardio zonder attributen,” zegt Scott. “Het ene lied is samba, het andere mambo. Het is 1 grote Latin party. We zijn er gek op.”

Populair bij kinderen, zorgt Zumba ook voor de volgende generatie J-Los en Ricky Martins. Het bedrijf heeft plannen om binnenkort met een Amerikaans bedrijf in ontbijtproducten samen te gaan werken om gezonde voeding en beweging bij kinderen te promoten. Ook heeft het een “mini Beto” wedstrijd gesponsord.

Intussen simuleert Ramping, een work-out ontwikkeld door step aerobics uitvinder Gin Miller, het gevoel van een helling oplopen. Weinig impact op de gewrichten, maar zwaar voor de achterzijde van het lichaam. Deze nieuwe work-out maakte deze maand ook z’n debuut bij ECA, met gemengde reacties.

“Het verloopt vloeiend en biedt een programma voor beginners en een uitdaging voor gevorderden, maar sommige sportscholen vielen over het accessoire,” aldus Scott. “Ze weten niet of ze weer een ander hulpmiddel in hun studio’s willen.”

Miller geeft aan dat ze de Ramp ontworpen heeft om een work-out te creëren die toegankelijker is voor beginners en die de achterzijde en heupen sterker beïnvloed dan step aerobics doet.

“Het is geweldig voor mensen die geen high-impact aerobics kunnen of willen doen, en geen druk op de gewrichten willen leggen,” aldus Miller. “En het draaien naar de heup versterkt de spieren aan de achterzijde, de bilspieren en de hamstrings.”

Miller biedt momenteel twee programma’s aan – Ramping 1-2-3, wat gebruik maakt van langzame, Cirque de Soleil-achtige muziek en de zwaardere sporter bediend, en Ramping Up, een moeilijker programma voor enthousiastelingen.

“In de eerste Ramping Up les moesten mensen stoppen omdat het te intens was,” vertelt Miller. “Ik deed een aantal lessen bij Crunch in Atlanta en mensen vertelden me, ‘Ik kom terug omdat ik zelfs spierpijn in m’n kont heb.’”

Verschillende grote sportscholen hebben bestellingen voor de Ramps geplaatst, die in Mei geleverd zouden moeten worden.

Wat Zumba betreft, de eerste grote batch instructeurs zal niet worden gecertificeerd tot het eind van volgende maand, maar doe-het-zelf video’s met “Beto” te bestellen via zumbafitness.com.

Dus of je nu met je heupen wilt schudden of ze slechts in vorm wilt krijgen. Zumba en Ramping komen naar een sportschool bij jou in de buurt. Scott zegt dat ze uitkijkt naar beide nieuwe work-outs.

“We zoeken altijd naar manieren om cardio te doen in een groep,” aldus Scott.

bron: FoxNews April 28, 2003

Voor de bron tekst Time to Ramp Up or Shake Down Your Workout _ Fox News

Seks, verkiezingen en fitness zumba in vayamundo oostende ramping racquel bulleser

28 april, 2003 | Life en Style, nieuws, Zumba fitness | Reacties uitgeschakeld voor Ramping – Ramp it Up or Shake it Down with Zumba fitness

Comments are closed.

UA-39379048-2