Wat is Zumba fitness?

ZUMBA MET
RACQUEL

Wat is Zumba fitness?

Zumba is een dans fitness die je een uitgaansgevoel geeft terwijl je een stevige work-out aan het doen bent… dat is Zumba!

Zumba fitness is er voor iedereen die houdt van fun, muziek en latin vibes.

Hou je niet zo van sport? Goed nieuws: Zumba voelt helemaal niet aan als sporten en werkt zelfs wat verslavend.

Zumba is …

Welkom in mijn wereld waar sporten gelijk is aan lachen, fun, groepsdynamiek en volledig uit de bol gaan! Zumba fitness is niet zomaar fitness: het is een totaalbeleving van dansfitness, groepsdynamiek en opzwepende muziek.

De inspiratie komt uit Latijns-Amerika waarbij internationale muziek en leuke dansbewegingen gecombineerd worden. Ritmes als merengue, salsa, reggaeton en cumbia vormen een mooie mix met internationale ritmes.

Waar het bij fitness soms wat saai kan worden, is dat bij Zumba fitness helemaal niet zo: de bewegingen zijn gevarieerd, het tempo ligt hoog en een uur vliegt zo voorbij.

Zumba fitness is ideaal voor mensen die willen werken aan hun uithoudingsvermogen, maar ook voor diegenen die niet zo heel erg houden van sporten. Tijdens deze intense work-out krijgt je uithoudingsvermogen een boost terwijl je helemaal niet het gevoel hebt dat je aan je “verplichte sportuur” bezig bent.

Ben je geen danser en breekt het koud zweet je al uit bij het lezen van deze woorden? Wees gerust: je hoeft helemaal geen danser te zijn. Het volstaat dat je kan opgaan in de muziek en dat je houdt van een goede portie fun. Die work-out en bewegingen komen vanzelf naar boven.

Zumba fitness heeft alle voordelen die je van sport kan verwachten, met nog een aantal extra’s. Je spieren worden versterkt en getraind waardoor je calorieën verbrandt. Ook wordt een deel van het vetgehalte in spieren omgezet. Kortom, het is goed voor je lichaam, hoofd én hart: je uithoudingsvermogen krijgt een boost en het wordt moeilijk om een lach van plezier te onderdrukken!

Wil je een Zumba les uitproberen of heb je een andere vraag KLIK HIER 

Wat kan je met Zumba fitness bereiken

  • Vetverbranding: Zumba volgt de aerobic and interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd.
  • Spierversterking: Gedurende de hele Zumba les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.
  • Betere conditie: Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam – je hart – wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.
  • Betere coördinatie: Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.
  • Meer Flexibiliteit: Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretch oefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.
  • Ontspanning: Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan

Inloggen

Nog geen account? Begin hier

De door u verstrekte gegevens worden alleen verwerkt om toegang tot de boekingstool mogelijk te maken. We delen uw gegevens nooit met derden. Als je je account sluit worden je profiel en je persoonlijke gegevens  verwijderd.