Zumba conventie 2008 bewijst duurzame groei.

Waar de interesse in veel groepsprogramma’s afvlakt, groeit Zumba fitness door.

Zumba fitness toont duurzame groei in een afvlakkende markt voor groepsoefeningen.

zumba conventie 2008

Terwijl eigenaars van sportscholen zich druk maken over het vullen van hun studio’s en niet over het experimenteren met de nieuwste hype, lijkt Zumba een duurzame groei door te maken. Het geheime ingredient: entertainment. Zie Zumba conventie 2008.

Het lijkt alsof fitness in groepen, gebaseerd op dans, afvlakt, maar er is een uitzondering die nog steeds de sportscholen vult – Zumba fitness. Wat maakt deze variant zo populair? Het komt waarschijnlijk doordat Zumba fitness, meer dan andere methoden, naast een workout ook entertainment biedt. Zie ook Zumba conventie 2008.

De beste indicator dat een fitness genre op eigen benen kan staan, is wanneer het een eigen congres kan vullen. Dat is precies wat Zumba vorige maand in Orlando, Florida deed, waar meer dan 1000 Zumba fitness instructeurs van over de gehele wereld samenkwamen voor een groot event de eerste Zumba conventie 2008.

zumba conventie 2008

Volgens de legenden van Zumba vergat Beto Perez, een in Colombia geboren fitnessinstructeur, zijn standaard tapes voor aerobic lessen en speelde in plaats daarvan salsa en meringue tijdens de les. Het concept sloeg meteen aan en een nieuwe methode was geboren. Perez besloot de oefeningen „Zumba” te noemen, naar het woord uit de Colombiaanse straattaal dat zoemen als een bij of snel bewegen betekent. Dit was het begin van de pijlsnelle stijging in populariteit.

Het recent in Orlando gehouden event was een groot succes waarbij op zaterdagavond een Zumba les gegeven werd, Zumbathon genaamd, waarbij „El Equipo” optrad, een twintig-persoons live band. Het Zumba Fitness Concert bracht fitness en entertainment samen. In slechts 30 dagen uitverkocht, bestond de Zumba Intructor Convention 2008 uit training workshops, waaronder de lancering van diverse nieuwe Zumba fitness training programma’s, producten en theoretische sessies.

Zumba conventie 2008

Nieuwe programma’s die geïntroduceerd werden op de Zumba conventie 2008 bieden instructeurs een aantal nieuwe technieken en hulpbronnen, om afwisseling aan hun routines toe te voegen en zo de ervaring van hun cliënten te revitaliseren. Sommige van de nieuwe programma’s, opgezet om instructeurs verder te brengen in hun Zumba opleiding, bevatte o.a. Zumba Basic Level 2 en Zumba Toning. „We kregen een overweldigende respons op het allereerste Zumba Fitness Concert en de eerste Conventie voor instructeurs,” zegt Alberto Perlman, CEO van Zumba Fitness. „We zijn opgetogen over de opkomst en kijken uit naar veel meer van dit soort evenementen.”

Alle inkomsten uit de Zumbathon gaan direct naar HealthCorps, dat de obesitas-crisis in Amerika wil bestrijden door een programma waarin gelijken mentor voor elkaar zijn, in eerste instantie op scholen. Daarnaast organiseert HealthCorps ook evenementen voor de gemeenschap en programma’s om minderbedeelden te bereiken.

zumba convention 2008 orlando florida beto perez

bron: Zumba conventie 2008 – fitcommerce