menu close menu

Zumba Fitness hoe het begon

Zumba Fitness hoe het begon

Alberto Perez begon zijn carrière als straatartiest en werd nadien een aerobics leraar in Colombia, hij verdiende wat extra geld door de vrouwen van zakenmensen te leren dansen in nachtclubs in zijn woonstad, Cali in Colombia. Vandaag staat hij in het centrum van de belangstelling rond de Zumba gekte. Met de steun van grote investeerders slaagde hij erin om klein zijn Zumba Fitness hoe het begon bedrijfje uit te bouwen tot een snelgroeiend fitnessrijk.

“Ik ben geen zakenman, maar ik wist dat dit potentieel had om iets speciaals te worden”, verklaarde Perez die samen met twee andere Colombianen het in Miami gelegen bedrijf oprichte. Zumba, een aerobische workout gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, explodeerde van een fitness fenomeen in Miami tot een reclameproduct en een hit op DVD tot een wereldwijde gekte met zo’n 12 miljoen mensen die elke week deelnemen aan groepslessen in minstens 125 landen. Zumba Fitness is ondertussen uitgegroeid tot het grootste commerciële fitness programma ter wereld. Opgericht met een klein budget in een garage in Miami ongeveer 11 jaar geleden heeft Zumba Fitness nu meer dan 200 werknemers.

Wat begon als een bedrijf dat zich focuste op fitness is Zumba Fitness geëvolueerd tot een levensstijl en entertainment merk dat e-commerce, kledij en muziek combineert. Voor sterren zoals hiphop artist Pitbull en Wyclef Jean en reggaeton zanger Don Omar is Zumba Fitness ook een ideale manier om hun muziek te promoten.

zumba fitness hoe het begon beto perez

Zumba Fitness hoe het begon: Beto Perez per ongeluk fitness instructeur geworden.

Perez, die bekend staat als Beto, kwam maar net rond met wat hij verdiende als straatartiest en salsa en merengue danser in nachtclubs, hij stond bekend om zijn jongensachtige uiterlijk en gespierd lichaam.

Op een dag belde de eigenaar van een nabijgelegen fitness om te vragen of Perez kon inspringen voor een geblesseerde aerobics leraar. Hij ging akkoord – maar verzweeg dat hij nog nooit aerobics gedaan had en haastte zich om een kopie van Jane Fonda’s workout boek te kopen. Zijn carrière in de fitness wereld was begonnen.

Maanden later, terwijl hij zich klaarmaakte voor een les, vergat Perez zijn aerobics muziek. In plaats daarvan zette hij zijn eigen merengue en salsa muziek op en improviseerde een workout, daaruit ontstond wat wij vandaag kennen als Zumba. Zumba Fitness hoe het begon dus.

Het werd een hit en hij kreeg al snel veel volgers nadien verhuisde Perez naar Bogota waar hij kort werkte als choreograaf voor popster Shakira.

In 1999 pakte Perez zijn koffers en vertrok naar Miami, hij sprak geen Engels maar hoopte toch op een doorbraak met zijn nieuwe dansles in de Latinostad bij uitstek in de VS. Het duurde even voor hij uiteindelijk een grote groep fans bijeen had die vooral bestonden uit Colombiaanse vrouwen, daaronder bevond zich ook de moeder van Alberto Perlman. Twee jaar later verloor Perlman zijn job in de dot-com crisis. Hij twijfelde welke stap hij verder moest nemen in zijn carrière. “Mijn moeder nam jaren deel aan de lessen van Beto” zei hij “Ze vertelde me dat zijn lessen geweldig waren maar ik had er nooit oren naar. Tot ik op een keer ging eten bij haar thuis, ze bleef me vertellen dat ik met Beto moest praten, misschien konden we samen een Fitness oprichten. Ik antwoordde dat ik met hem zou praten maar dat ik niet zeker was wat er van zou komen. Maar nadat hij Perlman de lessen had gezien kwam hij met het idee om een info video te maken.

Zumba Fitness hoe het begon. De twee mannen zochten naar een geschikte naam voor de oefeningen, ze dachten eerst aan het Spaanse word Rumba, dat vrij vertaald feest betekent, maar die naam was al in gebruik. “We doorliepen het alfabet om te zien wat rijmde met Rumba”vertelde Perlman. “Naar het einde toe werden we nerveus, niets klonk zoals het hoorde – bulba, kumba. Tot we het hielden bij Zumba, het was perfect!”.

Zumba Fitness hoe het begon: 12 miljoen en stijgend

Perlman vertelde dat hun aantal instructeurs en studenten doen groeien hun hoogste prioriteit was, met het doel om op een dag 100 miljoen studenten – meer dan 8 keer het huidige aantal – te bereiken.

Het bedrijf lanceerde ook zijn eigen Zumba, Zumba schoenen en een tijdschrift genaamd “Zlife”, alles wordt ontworpen in het kantoor in Miami. Maar het bedrijf focust zich ook op het ontwikkelen van televisieshows, en Zumba wereldwijd uit te bereiden (vooral Oost-Europa, Azïe en Latijns Amerika) en het uitwerken nieuwe ideeën zoals Fitness Concerten. “Ik zie Zumba Fitness ook als een entertainment merk” Zegt Perlman. “Het wordt stilaan een muziek- , TV- en concertplatform.”

Fitness rages komen en gaan. Maar twee prominente investeringsfirma’s hebben hun geld erop ingezet dat Zuba Fitness niet dezelfde weg opgaat als workouts uit het verleden. “Je ziet een heleboel verschillende dingen in de Fitness industrie”, zegt Richard Wells, de directeur van het in New York gevestigde Insight Venture Partners, een privé onderneming die investeerde in Twitter en Tumblr. De firma nam een minderheidsparticipatie in Zumba Fitness eerder dit jaar. De Raine groep, een media en entertainment investerings-firma die ook in New York gevestigd is investeerde ook al in de firma. Beide bedrijven houden de grote van het bedrag dat ze investeerden geheim.

Perlman zei dat Zumba Fitness hoopt om media-, entertainment- en technologiemiddelen aan te trekken via de bedrijven en heeft geen plannen om publiek te gaan. “Ook al is er niet veel dat we niet voor ogen hebben voor Zumba Fitness, toch staat dit niet op het programma voor de nabije toekomst”, zei hij.

Zumba Fitness hoe het begon: het Zumba ecosysteem

Eenmaal Zumba naar de buitenwereld kwam via tv-reclames kwam er meer vraag van de fans. “Het bedrijf kreeg op elk uur van de dag telefoontjes van mensen die graag Zumba instructeur wilden worden”, vertelde Perlman. Tegen 2005 besloot het vennootschap zijn wereldwijde network van instructeurs uit te breiden en toen kwam Zumba Fitness hoe het begon echt van de grond. De instructeurs betalen elke maand $30 om een licentie te krijgen en ontvangen ook regelmatig dvd’s met nieuwe muziek en danspasjes.

Zumba Fitness hoe het begon en evolueerde. “Het is hun ecosysteem”, vertelde Wells, de investeerder. Het Zumba netwerk heeft Zumba-instructeurs in de VS en over de hele wereld tot in Zuid-Korea en Noorwegen in echte ondernemers verandert. “Het is mijn kleine zaak geworden”, zei Betsy Dopico, een vrouw van Cubaanse afkomst die vier jaar geleden van Mexico naar Miami verhuisde en nu Zumba lessen geeft. Op een Zumba avond vullen 60 mensen een dansstudio in hartje Miami voor haar 1 uur durende les. Salsa en Merengue ritmes klinken uit de luidsprekers terwijl een groep van vooral twintigers en vrouwen van middelbare leeftijd in zweterige T-shirts en leggings bewegen op de muziek. Mehdi Benhaddouch, een 32 jarige account executive bij een financieel vennootschap, vertelde dat hij gewone Fitness beu was tot hij begon met Zumba Fitness. “Het is zoals dansen in een nachtclub, maar je sport wel!”.

Een concert in Orlando, Florida trok vorig jaar duizenden toeschouwers. “Mijn droom is om Fitness concerten, tours rond de wereld en vaste shows in Las Vegas te zien”, aldus Perlman. “De artiesten genieten er ook van, omdat het voor hen een nieuwe manier is om hun muziek te verkopen.”

Succes brengt ook uitdagingen met zich mee. Gekopieerde versies van Zumba Fitness Dvd’s en kleren hebben bet bedrijf ertoe aangezet om een dozijn mensen aan te nemen om de namaak tegen te gaan. Beto Perez, wiens officiële titel “chief creative officer” is, zei dat Zumba’s explosieve populariteit hem zit in het simpele feit dat het plezier met een workout combineert. “Door de jaren heen is Fitness te ingewikkeld en moeilijk geworden” zei hij. “De industrie is egocentrisch geworden met de nadruk op de instructeur die de oefeningen deed. Het was een show geworden.” Daar voegde hij aan toe: “Ze vergaten de normale mensen – moeders, grootmoeders en de huisvrouwen die fit willen blijven maar ook plezier willen beleven. Dat is de essentie van Zumba.

bron; Zumba Fitness hoe het begon door Kevin Gray

verwante berichten - over het bedrijf Zumba Fitness LLC

24 juni, 2012 | nieuws, Zumba fitness | Reacties uitgeschakeld voor Zumba Fitness hoe het begon

Comments are closed.

UA-39379048-2