Wat je mag verwachten tijdens je eerste Zumba fitness lessen.

Wie wil zich niet amuseren tijdens de fitness lessen? Zumba fitness lessen, de op een Latijnse dans geïnspireerde fitness lessen, veranderde gewone fitness lessen in een echte Zumba fitness party.

Zumba fitness werd in het midden van de jaren ’90 door de Colombiaanse fitness instructeur Alberto “Beto” Perez bedacht en werd nadien een gigantisch succes.. Nu wordt Zumba aangeleerd in fitnesscentra over de hele wereld.

Wat als je de stapjes niet kunt volgen? Hoe moet je je kleden? Geen nood. Zumba werd gemaakt zodat iedereen kan meedoen. Maar als je bij fitness lessen niet meteen ook aan danspassen denkt moet je echt geen schrik hebben. Toch kan het geen kwaad om het één en ander te weten voor je aan je eerste les begint. Daarom deden hier wat hulpvolle tips van Zumba fitness Instructeur Racquel Bulleser van Zumba fitness te Oostende.

Maak je klaar om plezier te hebben

Zumba fitness lessen zijn geen Yogales – er is geen verplichting om stil of rustig te zijn wanneer je een Zumba les volgt. Daarom noemen we Zumba lessen ook een fitness-feestje, De Zumba muziek heeft je energie en voor je het beseft ben je reeds een uur aan het bewegen. Zumba fitness lessen zijn niet iets dat je hoeft te doen, het is iets waar je naar uitkijkt.

Je hoeft geen danser te zijn

Je zal waarschijnlijk niet alle bewegingen kennen op je eerste Zumba fitness lessen en dat is niet erg. Ik vertel steeds aan mijn deelnemers dat ze zich niet moeten focussen op de bewegingen maar eerder op het gevoel van de muziek. Als je voelt dat je het moeilijk hebt met de stapjes, laat jezelf dan los op het ritme van de muziek.

Hoe meer je Zumba fitness lessen volgt hoe makkelijker de bewegingen worden

Het duurt gemiddeld drie lessen om de bewegingen onder de knie te krijgen, De eerste keer zal alles nieuw zijn. De tweede keer zal je snel sommige zaken die je graag doet bijleren. De derde keer ben je niet meer zo gefocust op jezelf. Omdat verschillende liedjes verschillende routines hebben, zal je na een tijdje beginnen aanvoelen welke pasjes bij welke muziek horen, en zo zul je het maximale uit je fitness halen.

Beweeg zoals niemand kijkt

Omdat er ook niemand kijkt! In plaats daarvan is iedereen daar voor zichzelf, om hun gedachten te verzetten en even weg te zijn van de dagelijkse stress. Niemand kijkt naar de andere deelnemers, dus denk niet na over hoe je het doet, doe gewoon mee en maak plezier.

Draag comfortabele, leuke kledij

Alles waar jij je comfortabel in voelt is oké voor de Zumba fitness lessen, of dat nu strakke spandex is of losse zweetkledij. Maar Zumba draait volledig om je eigen stijl, dus wees niet bang om iets te dragen dat sexy is, of iets waar jij je gewoon goed in voelt. Als jij je goed voelt, zul je je sneller los laten gaan en zal je nog meer genieten van de Zumba fitness lessen.

Draag gebruikte sportschoenen

Een schoen met te strakke veters zal je van je bewegingsvrijheid ontnemen bij het draaien en schuiven. Dus een passende schoen met een zachte zool is je beste optie. Zumba deelnemers dragen vaak dansschoenen of schoenen speciaal gemaakt voor Zumba fitness lessen.

Breng je persoonlijkheid mee

Het is evenzeer een les zelf-expressie, vrijheid en fun als het een fitness les is. Daarom zal je soms ook veel felle kleuren en opgesneden T-shirts zien tijden de Zumba fitness lessen .Dus ga er voor! Laat je haar los, draag een kleur die je normaal te gedurfd zou vinden – en breng je glimlach. Voor het geval je die thuis zou vergeten zijn, geen paniek, ik heb een grote voorraad voor jou.

Het kan druk worden

Natuurlijk hebben we in onze zaal in Vayamundo Oostende genoeg plaats om je van de ene naar de andere kant te laten dansen en bewegen. Zumba fitness lessen kunnen druk worden maar hoe groter de groep, hoe groter het feest.

Verwacht dat je zal zweten

Afhankelijk van hoe hard jij jezelf pusht, zul je tussen de 500 en de 1000 calorieën verbranden in een uurtje les. Maar het zal niet aanvoelen als een workout. Je bent gefocust op het dansen en bewegen en Het zweten is slechts een normaal gevolg daarvan.

Hydrateer jezelf

Al dat zweten betekent dat je wat extra water moet opnemen. Het is een goed idee om een waterfles mee te nemen naar de les, ook een kleine handdoek is nuttig om jezelf af te drogen.

Je zal het Voelen

Zoals vele types van dansen, focust Zumba erg op het versterken van je buikspieren, dankzij het heup schudden en draaien. Maar ook de bijhorende arm- en beenbewegingen dragen hun steentje bij. Je traint je schouder, triceps, biceps, quadriceps, hamstrings en meer, dus wees niet verrast als je na je eerste les wat stijf bent. Want door de leuke dansbewegingen zal je niet merken hoeveel je die verschillende spiergroepen wel traint.

Koel af

Lessen eindigen typisch met wat stretchen om je hart te helpen zijn normale snelheid te bereiken en eventuele stijfheid te minimaliseren. Je zal moe zijn maar na de eerste keer zal je al uitkijken naar de volgende Zumba fitness les.

zumba fitness lessen oostende racquel bulleser vayamundo ravelingen kinkhoorn