Zumba Fitness bekend door fitness ster Beto Perez

alberto beto perez zumba fitness ster Beto

Zumba Fitness is een snelle mix van salsa, merengue, calypso, cumbia and andere Latin dansen. Het wordt onderwezen door een charismatische Latijns-Amerikaan. En het breekt zo snel door dat een fitnessclub de Karatestudio ernaast moest kopen om op zaterdag 150 leden kwijt te kunnen.

Om de verveling uit aerobic oefeningen te weren gaan veel sportscholen verder dan alleen energiek geluid toevoegen om hun studenten te motiveren. Zij bieden andere vormen van dans. Jazzercise doet dit al jaren succesvol op de klanken van populaire muziek. Hoe dan ook, energiekere dansvormen als hip hop zijn populair geworden, en een nieuwe Latin variant komt met een knal binnen.

Zumba en fitness ster Beto Perez

Het heet Zumba en drijft binnen op de elektriserende aantrekkingskracht van een snel rijzende ster, een 33 jarige (15 maart 1970) Colombiaan genaamd Alberto Perez. De dansvorm werd per ongeluk bedacht door Perez toen hij op een dag zijn band met muziek vergeten was, waardoor hij moest improviseren op wat hij van nature deed. Een snelle mix van salsa, merengue, calypso, cumbia en andere Latin dansvormen.

De oefening vond snel liefhebbers onder zijn studenten en vond zijn weg van Bogota naar Miami, en is nu aan een opmars bezig in de VS.

Enkele van de sportscholen in de VS die Zumba aanbieden zijn:

• Body & Soul Gym
• Portovita
• Williams Island
• Olympia Gym
• The Point
• Crunch – South Beach
• US1 Fitness

”Ik zit al 30 jaar in deze branche, maar dit heb ik nog nooit gezien,” zegt Peter Cicale, eigenaar van Olympia in Aventura, Florida, waar Zumba Fitness ster Beto Perez tot de nok gevulde lessen geeft aan zo’n 400 mensen per week.

Zumba staat op het punt verder door te breken door de aankomende certificering. Perez heeft al een aantal Zumba instructeurs gecertificeerd die lesgeven in Chicago, New York en Dallas.

De nieuwe fitness ster Beto Perez zal ook een groep van 150 Zumba instructeurs trainen in passen als de “Salsa Lunge” en de arm zwaaiende “Machete,” zijn blik gericht op het verkopen van Zumba Studio franchises in het hele land, in de nabije toekomst.

Houd je ogen open voor “Zumbawear”

Er komt een instructieboek uit in de herfst, samen met infomercials in het Spaans en Engels. Nieuwe video’s voor volgend jaar en een lijn strakke sportkleding in neonkleuren genaamd Zumbawear die later dit jaar uitkomt.

Intussen trekt de Zumba fitness ster Beto Perez steeds meer mensen naar de 10 sportscholen in Zuid Florida waar hij levendige sessies bied voor beginners en gevorderden, in totaal aan zo’n 2000 mensen per week, dit alles tussen promotionele bezoekjes gepropt die hij door heel het land brengt.

Bij Olympia Gym zijn de lessen zo populair dat deelnemers al 20 minuten voor aanvang arriveren om een plekje te krijgen. Eigenaar Cicale moet hekwerken neerzetten om toegang te reguleren. En dat is niet alles.

“Ik heb de karatestudio hiernaast gekocht en de muur eruit gehaald om de ruimte groter te maken, we krijgen hier 150 mensen op zaterdag. Ik heb er een houten vloer ingelegd om op te dansen, en een nieuwe airco, het leek hier wel een oven,” aldus Cicale. “Maar het was het waard, we krijgen er veel nieuwe leden bij!”

Een Ster Rijst op uit de sloppenwijken van Cali – fitness ster Beto Perez

Het verhaal van fitness ster Beto Perez begint in de sloppenwijken van Cali, Colombia, toen de film Grease naar die stad kwam en hem inspireerde om te gaan dansen. Al snel gaf hij optredens op straat om geld te verdienen en zijn moeder te helpen rond te komen. Naarmate zijn bekendheid zich verspreidde werd hij gecontracteerd om op te treden op feestjes en later ook om les te geven. “Ik liep langs deze dansschool en bekeek de dansende meisjes door de ramen,” herinnert Perez, beter bekend als Beto, zich.

bron: Miami Herald 2003

Zumba Fitness Dance Propelled by New Star