menu close menu

Zumba fitness wat is het?

Zumba fitness met racquel te Oostende

Zumba fitness is een dans fitness die op Latijns-Amerikaans dansenritmes geïnspireerd is en die Latijnse en internationale muziek met leuk dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een leuk, dynamisch en werkzaam fitness programma.

Zumba fitness lessen bevatten Latijnse ritmes als merengue, salsa, samba en cumbia en gecombineerd met leuke Latino en internationale ritmes. Het is eenvoudig om te doen maar vooral ook leuk! Naar de les gaan samen met je vrienden en collega’s voelt elke keer opnieuw aan als een leuk feestje bouwen. Hoewel je met een stevige work-out bezig bent, voelt dit absoluut niet zo aan.

Het is anders! De klassieke fitness- en groepslessen die worden gegeven, bevatten vaak een reeks van bewegingen die telkens herhaald worden. Al gauw leidt deze herhaling – al dan niet in een verschillende frequentie – tot verveling. Het dynamische Zumba fitness® programma biedt heel wat variatie en de afwisseling tussen de snellere en tragere nummers en geven je de kans om even te recupereren.

En het werkt effectief! Na een aantal lessen heb je al de indruk dat het volgen van een les een invloed heeft op je uithoudingsvermogen. Want hoe je het ook bekijkt: het is en blijft een work-out. Eén van de grote troeven is dat je je hele lichaam aan het werk zet.

zumba fun let it move you oostende fitness

Wat kan je met Zumba fitness bereiken

  • Vetverbranding: Zumba® volgt de aerobic and interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd.
  • Spierversterking: Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een ere en strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.
  • Betere conditie: Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam – je hart – wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.
  • Betere coördinatie: Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.
  • Meer Flexibiliteit: Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretch oefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.
  • Ontspanning: Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

zumba dans fitness oostende let it move you

 

zumba fitness oostende vayamundo

UA-39379048-2