actieve oudere zumba gold fitness in ravelingen kinkhoorn te oostende

Zumba Gold fitness programma is erg succesvol bij de actieve oudere

De actieve oudere vinden het Zumba Gold fitness programma erg leuk en nuttig en dit op verschillende manieren.

Bewegen is gezond en zelfs matige lichaamsbeweging en fysieke activiteit hebben een positieve invloed op de gezondheid en het algemeen welzijn. Maar het idee om naar een sportschool of fitness center te gaan staat niet aan de top van de lijst van dingen die de actieve oudere willen doen. Dat was zo maar sinds de introductie van het Zumba Gold fitness programma bij lokale sportscholen en fitness centra dansen veel actieve oudere hun weg naar een betere gezondheid. Hier is wat u moet weten over het programma.

Het Zumba Gold fitness programma is speciaal ontworpen om aan de anatomische, fysiologische en psychologische behoeften van de vergrijzende bevolking te voldoen. Een Zumba Gold les is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor iedereen geschikt. Het gebruikt de Zumba formule en past de bewegingen en het tempo aan naar de behoeften van de actieve oudere deelnemer, evenals voor diegenen die net hun reis naar een fitte en gezonde levensstijl beginnen. Wat hetzelfde blijft, zijn alle elementen waarom de Zumba fitness party bekend staat: de opwindende Latijns-Amerikaanse muziek zoals salsa, merengue, cumbia en reggaeton; de opwindende, gemakkelijk te volgen bewegingen en de verkwikkende party-achtige sfeer.

De voordelen van het Zumba Gold fitness programma zijn veelzijdig, zegt Joy Prouty, een Zumba fitness training manager, Zumba onderwijs specialist, en co ontwerper van het Zumba Gold programma. “Het is een cardio training waardoor je een versterking van het cardiovasculaire systeem krijgt,” zegt ze. “Maar het is ook een gewicht dragende oefening die helpt bij de versterking de botstructuur van het lichaam. Het helpt ook bij het beschermen, herstellen of verbeteren van de lichaamsbeweging. Als gevolg hiervan krijg je ook een betere lichaamshouding. Een goede lichaamshouding helpt u niet alleen om er beter uit te zien, maar kan helpen om dagelijkse activiteiten makkelijker te maken. “

Naast de fysiologische voordelen die Zumba Gold fitness heeft op het lichaam is een ander groot voordeel is dat een Zumba dans-fitness les die heerlijk aanvoelt, maar nog belangrijker, ook erg leuk is. Ook is er een groot cognitief voordeel voor de deelnemende actieve oudere door het socialiseren met hun leeftijdsgenoten. Dingen samen doen zoals het maken van uitstappen en het doen van een leuke workout heeft een duidelijke sociale meerwaarde. Dat zijn het soort dingen die mensen helpen om langer te leven terwijl je een leuke tijd hebt. Zumba Gold is echt een feest en wie houdt er niet van om te feesten?

actieve oudere zumba gold fitness in oostende in vaca resorts ravelingen kinkhoorn

Waarom Zumba Gold fitness?

Een aspect dat actieve oudere volwassenen aantrekt naar een Zumba Gold fitness les in tegenstelling tot andere fitness lessen is de muziek. “Het is een generatie die is opgegroeid met dansen en muziek,” zegt Prouty. “Oudere volwassenen houden van muziek en dansen.”

Het programma is zorgvuldig ontworpen met de ouder wordende volwassene in het achterhoofd. Prouty zegt “Wij zijn ons bewust van de zwakker wordene knieën en het belang om voorzichtig draaiende bewegingen daarom zijn er bewuste keuzes gemaakt in de choreografie die hier rekening mee houden.

Elke woensdag is er Zumba Gold fitness in Ravelingen en Kinkhoorn te Oostende. Breng wat dans in je beweging. Zumba Gold gebruikt de Zumba fitness-formule en past de bewegingen an het tempo aan naar de behoeften van de oudere deelnemer en voor diegene die net hun reis naar fitte en gezonde levensstijl beginnen. Twijfel je of het iets voor jou is? Je hoeft geen danser te zijn. Ga gewoon in op de muziek en have fun! Kom Zumba Gold uitproberen en zie of het ook iets voor jou is. Kom gewoon op woensdag langs of stuur een mailtje om jou plaats te reserveren. De Zumba Gold lessen gaan door in Vaca resorts Ravelingen – Kinkhoorn, Zeedijk 290 te Oostende.