menu close menu

Zumba Gold fitness

Zumba Gold fitness – wat is het.

Waar gaat het over?

Zumba Gold is een fitness programma op basis van Latijnse en internationale dansstijlen. Het lijkt erg op de gewone Zumba fitness maar werd ontworpen om voor actieve oudere volwassenen, Zumba beginners, fitness nieuwelingen en andere mensen die aangepaste oefeningen nodig hebben.

Zumba biedt op feestelijke wijze cardiovasculaire, tonus, en evenwichtsoefeningen aan. De bewegingen werden ontworpen omdat ze voor iedereen uitvoerbaar zouden zijn. Er is geen dans of fitness ervaring nodig om ermee te beginnen. Zoals gewone Zumba fitness is Zumba Gold fitness opwindend en efficiënt. Het garandeert een volledige workout op een minder intense manier.

Waar kwam Zumba Gold fitness vandaan?

Gerespecteerde en gerenommeerde fitness trainers zoals Josie Gardiner en Joy Prouty werkten samen met de stichter van Zumba, Alberto Perez om Zumba Gold fitness te creëren. Josie en Joy zijn gespecialiseerd in het werken met senioren, en hebben tientallen jaren fitnesservaring Zij zijn houder van meerdere certificaten.

Zumba Gold fitness is rechtstreeks afgeleid van de gewone Zumba, het gemaakt gebruik van diverse ritmes en genereert dezelfde bruisende energie. U zult de kleurrijke ritmes tegenkomen van salsa, merengue, cumbia, cha-cha, tango, flamenco, buikdans, rock n’ roll, en anderen. Iedere muziekstijl werd op een dergelijke manier in verschillende stappen opgebroken dat de dans gemakkelijk te volgen is. Zo kan iedereen succes hebben met Zumba Gold.

Wat zijn de fysieke voordelen voor je gezondheid bij Zumba Gold fitness?

Zumba Gold is een heel goede training voor actieve oudere volwassenen en draagt bij tot gezond ouder worden. Zumba Gold volgt richtlijnen van het American College of Sports Medicine (ACSM) en de American Heart Association (AHA) om de fysieke gezondheid van senioren te verbeteren. De nadruk wordt hierbij gelegd op cardio-respiratoire fitness, kracht, uithouding, flexibiliteit en evenwicht.

De oefeningen dragen bij tot sterke botten, en helpen het bij het behouden of verbeteren van het gamma van bewegingen. Dit helpt bij het ontwikkelen van een goede lichaamshouding, die er niet alleen voor zorgt dat u er beter uitziet, maar er ook voor zorgt dat het gemakkelijker is om dagdagelijkse activiteiten uit te voeren. Bijkomend voegt Zumba Gold een broodnodig element van evenwichtstraining toe dat bij gewone Zumba ontbreekt, en niet aanwezig is in het dagelijks leven van vele ouderen. Evenwichtstraining helpt de ontwikkeling en het herstel van het neuronmusculair systeem, voorkomt blessures door veelvuldig vallen bij ouderen.

Wat zijn de voordelen voor de geestelijke gezondheid bij Zumba Gold fitness?

Zumba Gold geeft kracht en helpt u bij het nemen van verantwoordelijkheid voor uw eigen gezondheid en conditie. Zumba Gold zorgt voor een geluksgevoel dat vele voordelen heeft voor de mentale en emotionele gezondheid.

Zumba Gold beoefenen vergroot het zelfvertrouwen en het algemeen welbevinden, de kwaliteit van het leven, en het wordt gemakkelijker alledaagse activiteiten uit te oefenen. De deelnemers worden er rustiger van en voelen zich op hun gemak, en spreken vaak van een vermindering van depressie, stress en angst.

De Zumba Gold lessen zijn de perfecte gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en om plezier te hebben met gelijkgestemde zielen die ook gezondheid, fitness en plezier vooropstellen. Met anderen tezamen oefenen is ook een goede manier om gemotiveerd te blijven om je fitness programma af te werken.

Zumba Gold fitness richtlijnen voor veiligheid

Er zijn een paar veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen wanneer u Zumba Gold beoefent. Zumba instructeurs hebben een opleiding gevolgd met uw veiligheid in het achterhoofd en velen onder hen hebben extra certificaten behaald. Maar hun training is niet allesomvattend. Het is altijd beter om uw eigen lichaam in het oog te houden.

  • Raadpleeg een dokter voor u aan Zumba Gold, of een ander fitness programma begint.
  • Indien u gewrichtsproblemen hebt, of een heupoperatie ondergaan hebt, vraag dan eerst aan uw dokter om er zeker van te zijn dat u klaar ben om oefeningen te doen.
  • Licht uw instructeur in over uw medische problemen zijn of recente verwondingen
  • Drink water, voor, gedurende en na de sessie
  • Draag ondersteunend schoeisel, zoals loopschoenen of danssneakers
  • Adem normaal, en hou nooit uw adem in
  • Doe de oefeningen in uw eigen tempo, en neem een pauze wanneer nodig
  • Let op de houding van uw schouders en uw rug
  • Gebruik uw belangrijkste spieren zoals uw buikspieren en de gluteus.

To slot

Probeer Zumba Gold fitness om iets nieuws toe te voegen aan uw workout. Onthoudt dat alhoewel u een absolute beginner bent, dat het er bij Zumba om het plezier gaat en dat niemand gaat oordelen. U hoeft niet alle bewegingen perfect uit te voeren. Beweeg op uw eigen tempo. Luister naar uw lichaam en voel de muziek aan.

actieve oudere zumba gold fitness in ravelingen kinkhoorn te oostende

verwante berichten - meer over Zumba Gold fitness

15 augustus, 2012 | nieuws, Zumba gold | Reacties uitgeschakeld voor Zumba Gold fitness

Comments are closed.

UA-39379048-2