menu close menu

Zumba Gold medestichter Joy Prouty

Joy Prouty, Zumba Gold medestichter, deelt haar geheim om van het leven een fitness feest te maken.

Tips om jong te blijven

joy prouty zumba gold fitness

De generatie van Joy Prouty groeide al dansend op. Op muziek, dansen en ritme staat immers geen leeftijd. Joy Prouty trad al op met de wereldberoemde Rockettes, en vraagt zich af wat er nu komt, maar het beste moet nog komen. Prouty is 71, en een van de mensen achter Zumba Gold dat bedoeld is voor de babyboomers en een nevenproduct van het Zumba dans en fitness programma.

Met Zumba Gold beleeft u alle plezier en energie van de Latijns geïnspireerde dans en cardio oefeningen, maar het is minder intens. Denk niet dat u minder zult zweten, u zult heel veel calorieën verbranden, maar u blijft gezond en actief. De reden dat het programma zo goed is, is dat het de nadruk legt op muziek en beweging, maar toch een vermomde training is. Voor we er erg in hebben, zijn we onze gewrichten aan het opwarmen. We gebruiken al onze spieren We gaan tot op het bot. We gebruiken ook ons hart en onze longen.

Wat zijn de tijdloze geheimen van deze pittige instructrice uit Florida?

Sommige mensen lijken wel dubbel vervloekt te zijn. Ze hebben geen gevoel voor ritme en zijn blessuregevoelig. Problemen met de knieën en de enkels maken deel uit van het ouder worden. We kunnen misschien niet meer zo vlug om onze as draaien, we komen sneller terug op onze tellen en maken meer gebruik van stabiliserende momenten tussen bewegingspatronen. Maar er wordt niet minder plezier gemaakt. Het is gewoon zaak te bewegen in uw eigen tempo.

55 plusser zumba gold fitness vayamundo ravelingen oostende

Joy Prouty gaf al fitness lessen in de jaren 80 en heeft al een paar genante momenten meegemaakt. Zij wil er wel een paar delen: strings dragen met driedubbele beenwarmers en een bijpassende riem. Zij wordt verlegen als zij foto’s van zichzelf ziet. Maar Zumba lijkt al even extravagant. Wat is dat toch met al dat neon? Mensen lopen binnen en buiten, en ineens vliegen de kleuren je om de oren. Mensen vinden kleurtjes gewoon leuk, en voor ze er erg in hebben dragen ze limoen groene broeken.

Joy Prouty blijft gemotiveerd. Zij gaf voor het eerst fitness les toen zij 23 was. Zij heeft nu 7 kleinkinderen en wil daar plezier van hebben en actief zijn. Zij wil de vrijheid hebben om een heel leven lang zelfstandig te zijn. Net zoals veel babyboomers.

Behalve de aanzienlijke voordelen voor de gezondheid, heeft het Gold programma een belangrijk sociaal aspect. Deelnemers worden de beste vrienden. Ze letten op elkaar, want we weten allemaal dat we mensen en geliefden verliezen naarmate we ouder worden. Het mooie aan dit programma is dat we banden tussen mensen zien ontstaan. Ze moeten wel komen, want als ze niet komen opdagen, worden ze gemist door hun vrienden en gaan die kijken waar ze blijven.

Om er zeker van te zijn dat u nog aan het dansen bent als u in de 70 bent, oefent u op zijn minst 5 keer per week. Of doe aan gewichtheffen. Blijf fit om te kunnen blijven dansen. Het is onmogelijk om niet te dansen. Zelfs op je 71ste. Joy Prouty is gelukkig en blijft aan het werk. Daarom heeft ze zoveel plezier. En het is leuk om je eigen wijsheid te erkennen tezamen met de vaardigheden om te dansen en te bewegen. Ouder worden is een voordeel en wil alles behalve zeggen dat het gedaan is.

bron: Prevention door Bari Liebermann

verwante berichten - meer over Zumba Gold fitness

22 augustus, 2012 | nieuws, Zumba gold | Reacties uitgeschakeld voor Zumba Gold medestichter Joy Prouty

Comments are closed.

UA-39379048-2