Zumba Gold voor wie – Niet voor doetjes maar voor iedereen.

Zumba Gold gebruikt Latijnse dansritmes om de deelnemers een boeiende workout te bezorgen. De bewegingen zijn gemakkelijk te volgen, en werden speciaal ontworpen voor beginners, ouderen en mensen van meer gevorderde leeftijd. Zumba bestaat uit een mix van dansstijlen zoals merengue, cha-cha, cumbia, buikdansen, rumba, tango en salsa. Zumba Gold is perfect voor ouderen die hun lichaam in conditie willen houden

Zumba Gold voor wie – Onder de loep

Zumba Gold voor wie: Door Zumba Gold zullen uw kracht en gevoel voor evenwicht toenemen. Bij Zumba Gold wordt de dans opgedeeld in stappen om aan de anatomische en biomechanische behoeften van de doelgroep te voldoen. Er zijn ook stoeloefeningen waar niet veel steun voor nodig is. Zumba Gold is een uithoudingssport die het hart en de bloedsomloop sterk en gezond houdt. Zumba Gold ontwikkelt ons coördinatiegevoel en evenwicht, voorkomt blessures, en verbrandt calorieën om gewichtstoename tegen te houden bij het ouder worden.

Zumba Gold voor wie: Zumba Gold richt zich op de generatie van de babyboomers, en maakt gebruik van dezelfde energetische muziek, dezelfde dansen en muziek als de gewone Zumba. Misschien bent u er nog steeds niet zeker van dat u aan Zumba Gold kunt beginnen. Zumba is wel degelijk verschillend!

Zumba Gold voor wie: Zumba Gold sessies beginnen met een lange opwarming en eindigen met een korte afkoelingsperiode.

Zumba Gold voor wie: U hebt geen voorgaande danservaring nodig vermits de ervaren instructeurs de bewegingen opdelen in kleine beheersbare stapjes, en sommige bewegingen worden uitgevoerd aan halve snelheid.

Zumba Gold voor wie: Dit lijkt heel erg op aerobe sport, maar minder snel en intens. Zumba werkt veilig en effectief in op de heupen, benen en armen, en het legt de nadruk op het evenwicht, de flexibiliteit, kracht en de gezondheid van het hart.

Zumba Gold voor wie: Senioren kunnen grote psychologische voordelen halen uit Zumba Gold. Vermits vele senioren veranderingen ervaren in hun relatie tot anderen en sociale groepen, kan dit leiden tot eenzaamheid, isolatie en depressie. De deelnemers hebben veel aan de vriendschapsbanden en het gemeenschapsgevoel die ontstaan door de Zumba Gold lessen. Sociale contacten garanderen ook een lang leven.

Voor een maximale veiligheid en genot, nemen senioren het best de volgende raadgevingen in acht tijdens Zumba lessen.

Rekening houden met de waargenomen vermoeidheid. Het is anders dan een training, en toch is dansen wel een hoge aerobe activiteit die niet onderschat mag worden. Zumba Gold instructeurs zijn er op getraind om de fysieke veranderingen bij de deelnemers in het oog te houden. Maar, senioren kunnen ook zelf letten op vermoeidheidsverschijnselen. Indien u kortademig bent, een snelle hartslag, of vermoeidheid waarneemt tijdens de oefeningen, dan is het tijd om er even mee te stoppen, adem te halen en even rond te lopen om in beweging te blijven. Kom voorzichtig terug op gang en let op uw eigen vermoeidheid. Het programma wordt gemakkelijker naargelang u meer sessies afwerkt.

Pas de routines aan uw persoonlijke behoeften aan: hou de instructeur op de hoogte van uw mogelijke kwaaltjes. Alhoewel alle senioren aan fitness zouden moeten doen, is het belangrijk om rekening te houden met tegen indicaties voor bepaalde oefeningen. De instructeurs kunnen u desgewenst aangepaste versies aanleren. Bijvoorbeeld indien u een heupoperatie hebt ondergaan, kunt u het best bepaalde bewegingen vermijden.

>Het is belangrijk dat u de juiste kleding en schoenen draagt tijdens de Zumba lessen. Comfortabele, loszittende kleding die een breed gamma aan bewegingen toelaat is ideaal. Bijkomend zijn goed gevoerde training schoenen met een goede boog om de enkels en knieën te ondersteunen nodig tijdens draaiende bewegingen en pirouettes.

Het is belangrijk om goed te drinken tijdens de oefeningen. Wacht niet totdat u dorst krijgt. Breng een fles water mee, en drink genoeg water, voor, gedurende en na de inspanning

Het is de bedoeling om met Zumba te bewegen en plezier te hebben, zelfs indien u niet elke beweging perfect kunt uitvoeren.

zumba gold voor wie vayamundo oostende