Zumba Fitness gaat eerste Zumba Instructor convention 2008 ooit organiseren

ORLANDO, FLorida – Zumba Instructor convention 2008

Zumba Fitness, het grootste op dans gebaseerde fitnessprogramma ter wereld kondigt trots de eerste Zumba Instructor convention 2008 aan voor Zumba fitness instructeurs, die tussen 31 oktober en 2 november 2008 plaats zal vinden. De driedaagse conventie, opgezet met Staples en Lady of America zal in het Peabody Hotel in Orlando gehouden worden en meer dan 1000 leden van het wereldwijde Zumba Instructeurs Netwerk.

Zumba Instructor convention 2008 – Uitverkocht

Zumba Instructor convention 2008

Uitverkocht na slechts 30 dagen kent deze conventie, de eerste in z’n soort, diverse workshops, waaronder de lancering van een aantal nieuwe programma’s, producten en educatieve sessies. Nieuwe programma’s die op de conventie worden geïntroduceerd zijn opgezet om Zumba instructeurs nieuwe technieken te leren en nieuwe hulpbronnen te bieden die in flexibeler en energieker programma’s voor de cliënten leiden. Onder deze programma’s zitten Zumba Basic Level 2 en Zumba Toning (Zumba lessen met lichte gewichten), opgezet voor instructeurs om hun Zumba opleiding uit te brengen.

Zumba Instructor convention 2008 – Zumbathon

Op zaterdag 1 november zal Zumba Fitness een Zumbathon Party organiseren om 20:30 in de Plaza International Ballroom. Alle opbrengsten van de Zumbathon Party (een gigantische Zumba les met 1000 Zumba Instructeurs), zullen direct ten goede komen van HealthCorps, een organisatie gericht op het oplossen van de obesitas crisis in Amerika door mentorprogramma’s op scholen, evenementen voor de gemeenschap en actieve aandacht voor minderbedeelden.

Zumba Instructor convention 2008 – HealthCorps

HealthCorps werd opgericht door Dr. Mehmet Oz, bekend hartchirurg, bestseller-auteur en gastheer van talkshow “The Dr. Oz Show” om Amerika’s begrip van gezondheid te vergroten door prioriteit te geven aan preventie en persoonlijke verantwoordelijkheid.

„Ik wil Alberto Perlman, van Zumba Fitness en al hun instructeurs, bedanken voor het kunnen toe lichten van de visie van HealthCorps gedurende het Zumbathon evenement. We delen een doel om mensen van alle leeftijden aan het bewegen te krijgen om hun fysieke en geestelijke gezondheid te verbeteren,” aldus Dr. Mehmet Oz van HealthCorps. „De instructeurs van Zumba Fitness door heel het land maken beweging interessanter door een hoge dosis entertainment en upbeat muziek aan een toch al leuke fitness routine toe te voegen.” Speciale dank gaat uit naar event partners Staples, Lady of America en HealthCorps alsmede aan de deelnemende bedrijven Silver&Fit en Shoes4Fitness.

Zumba Instructor convention 2008 – Over Zumba Fitness

De wervelende entree van Zumba in de fitnessindustrie kwam voor iedereen als een verrassing. In een paar jaar heeft Zumba Fitness meer dan 3,5 miljoen DVD’s verkocht en een weg gevonden naar duizenden sportcentra in meer dan 35 landen ter wereld, met meer dan 20000 Zumba Fitness instructeurs. Zumba is duizenden keren genoemd in wereldwijde media als de New York Times, CNN, The Today Show en meer. Internationale exposure kwam uit initiatieven als licentie- en promotiedeals met Fortune 500 bedrijven als Kellogg, waar Zumba op miljoenen dozen met ontbijtgranen werd gezet in de VS en Latijns-Amerika. Zumba Fitness LLC schat dat er meer dan 4 miljoen mensen Zumba lessen nemen per week.

bron: Marketwire en Zumba Fitness